Het Team

Wij zijn Marlous van der Drift en Maria van der Velde.

Door het nemen van een border collie Saar en Finn is ons leven behoorlijk veranderd. We zijn allebei begonnen als vrijwilliger met onze honden bij Ma. Oosthoek, en doorgegroeid naar herder in vaste dienst. Nu 6 jaar verder en veel geleerd en ondernomen binnen dit bedrijf, beginnen wij vanaf 1 december 2019 ons eigen begrazingsbedrijf Stadsherders van der Velde-van der Drift. Wij starten 1 december met 500 schapen en gaan daarmee de lammertijd in. In maart 2020 groeit onze kudde uit naar 750 schapen, en starten wij met drie kuddes oa in Pijnacker-Nootdorp, Ijsselmonde, Beverwaard, Kralingsebos en de Esch.

SAAR

Saar 9,5 jaar, teef, 1e hond van Marlous.

Saar is als pup bij Marlous gekomen.  Het was haar eerste hond, en nooit de bedoeling om met Saar bij de schapen te gaan werken. Maar toen Saar een half jaar oud was stonden zij toch echt tussen de schapen bij Bart Dekker op het veld.
Met behulp van Bart is Saar uitgegroeid tot een echte kudde hond met pit.
we zijn nu 9,5 jaar verder en Marlous heeft veel geleerd van deze harde werkster. Saar begint al aan haar oude dag en wordt soms nog ingezet bij de kuddes.

DEX

Dex 7 jaar, reu, 2e hondje van Marlous
Dex is met 7 maanden bij Marlous gekomen: het klassieke voorbeeld van een border collie op de verkeerde plaats. Hij is als pup bij een gezin gekomen die niet wisten waar ze aan begonnen, gelukkig heeft dit gezin op tijd er voor gekozen om voor Dex een andere baas te zoeken....En dat is Marlous geworden.

Dex komt uit een werklijn en het werken zit ook echt in zijn bloed. Een rustige werker en als het moet gas erop, samen met Bart Dekker hebben we ook van Dex een echte kudde hond van gemaakt.

FINN

Finn 7 jaar, reu, oudste hond van Maria

Finn is als pup bij Maria gekomen, en wilde daarmee schapen drijven.

Helaas bleek hij te weinig interesse in schapen te hebben, dus kreeg hij de taak om de jonge honden goed in de gaten te houden. Dat neemt hij tot nu toe heel serieus.


SKIP

Skip, 3 jaar (ace x dot bart dekker), reu, 2e hondje van Maria

Skip is als pup bij Maria gekomen en had weinig training nodig. Hij is een zelfstandige harde trouwe werker die altijd klaarstaat voor de baas, en is daarom ook een perfecte hond voor kuddewerk.

ABBY

Abby (Gismo viola hebeler x nan yu na) 2 jaar teef, 3e hondje van Maria

Abby is als pup bij Maria gekomen, heeft een sterke persoonlijkheid die zich prima ontwikkeld, en is een belofte voor de toekomst. Met behulp van Bart Dekker heeft ze zich prima ontwikkeld tot een kudde hond.

© Copyright Stadsherders.nl